Wat is Proeflokaal Brewers

Bij ons kunnen heerlijke speciaal-bieren gedronken worden van onze eigen brouwerij. Hier worden ook  speciaal-bieren van andere lokale brouwerijen aangeboden.  Lekker eten, een mooi uitgebalanceerde proeverijen en een High Beer menu. Gebruik maken van streekproducten, want we zijn trots op Zeist en wat het te bieden heeft. Daarom geloven wij in de samenwerking met lokale ondernemers. Initiatiefnemers binnen Stichting "Rondje Zeist".  Een stichting, dat zich bezig houdt met actie ter promotie van Regionaal Speciaal-bier en het organiseren van het jaarlijks terugkerend Streekbier Festival.

 

Hoe werkt Brewers

Een tapwand met 16 tapkranen. Via iedere tap kan men een ambachtelijk gebrouwen biertje tappen van een onafhankelijke regionale bierbrouwer. Van een blond bier tot een stevige stout. Dit concept is nieuw in Zeist en de regio. Daarnaast hebben we 50 speciaal-bieren op fles  Lekker eten; bier van de tap en op fles; waar Zeister wijn wordt geschonken; goede creatieve koffie en huisgemaakte frisdranken. Regionaal geproduceerd eten en drinken. Koffie van een koffiebrander uit Den Dolder en vlees van Amerongens varkensboerderij.                                  Brewers bied ook workshops bierbrouwen en proeverijen aan, om uw kennis in bier te verruimen.

 
 

Cas Brasser

Oprichter en brein achter de bier & bites

Groot kenner in het gebied van bier en eten. Dat laat hij met genoegen blijken aan zijn gasten. Die kennis komt natuurlijk niet zomaar opeens tevoorschijn. Na zijn opleiding als Manager Hotel en Restaurant als kok in diverse keukens in Amsterdam. Meer dan 25 jaar horeca en catering-concepten uitgezet voor een grote landelijke cateraar. Dankzij zijn liefde voor bier en de bier-bereiding werd Brouwerij Brasser opgericht, waar hij vervolgens actief mee is. Stilzitten is er niet bij. Na ongeveer 2 jaar begon het weer te kriebelen. Tijd voor iets nieuws. Naast de Brouwerij werd Proeflokaal Brewers geopend. Nu kan Zeist genieten van het smakenpallet van Speciaal-bier. Van Brouwerij Brasser en de bieren van bevriende brouwers.

 

Marleen Brasser

Mede-oprichter, vrouw van de oprichter, en actief bezig in de brouwerij

Samen met Cas is zij vanuit huis begonnen met het brouwen van bier. Weggooien van de bierbostel (het restproduct van de gebruikte mout) was niet haar favoriet. Ze begon met experimenteren om er lekker brood van te maken. Dankzij enkele regionale bakkers is het lekker brood geworden. Deze worden in het proeflokaal geserveerd.